Roken en verouderen Eiken

Roken of verouderen: verschillende bewerkingen van de visgraat vloer

Veel mensen kiezen voor een vloer die gerookt of verouderd is. Dit zijn bewerkingen die een heel verschillende uitstraling kunnen geven aan uw visgraat parketvloer.

Roken
Om het vergelen van eikenhout tegen te gaan “rookt” men het hout, waardoor het donkerder wordt. Dit gebeurt is een luchtdichte container met behulp van industriële ammoniak. De duur van deze behandeling alsmede de hoeveelheid looizuur in het hout bepalen de mate van verkleuring. De uiteindelijke kleur van het hout zal door de invloed van zonlicht op den duur aanzienlijk verminderen. De behandeling wordt vaak gecombineerd met een kleurolie om het effect te versterken.

Verouderen
Door een eigen ontwikkeld procédé zijn wij in staat om het hout dusdanig te verouderen, dat het een natuurgetrouwe kopie is van echt oud hout en zo goed als splintervrij. In een trommelmachine wordt het hout zodanig bewerkt dat een krasjes en butsen in ontstaan. U kunt kiezen uit 3 gradaties: licht, middel en zwaar verouderd. Aan de hand van het monstermateriaal die wij u tonen kunt u tot een verantwoorde keuze komen.