Over Visgraat

VISGRAAT VLOEREN:
Specialist in Visgraatpatroon –
LAAT JE INSPIREREN

Wij doen er alles aan om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Het is niet voor niets dat de meeste van onze klanten steeds weer terugkomen. Maak een afspraak en laat u overtuigen van ons assortiment en kwaliteiten.

Wat is Visgraat?
Een vloer gelegd in visgraatpatroon is één van de bekendste vormen van het zogenaamde tapisparket en tevens de meest klassieke parketvloer. Tapis is het franse woord voor tapijt. Wij verlijmen dus eigenlijk een laag hout (6 tot 9mm) als een soort tapijt op de ondervloer. Door het ontbreken van een mes en groef verbinding worden deze vloeren verlijmd op de ondervloer en tevens met kleine spijkertjes (brads) vast geschoten met een tacker. Door de verlijming ontstaat ook een hele stille vloer! Met elke houtsoort mogelijk. Kijk naar onze Houtsoorten en maak direct uw keuze.

De nieuwste trend zijn de VISGRAAT MEGA MULTIPLANK patroonvloeren met een extra brede en lange plank van wel 12 tot 18cm breed en een lengte van 60 tot 120cm. De, meestal eiken, multiplank is opgebouwd uit een hoogwaardige berken multiplex van (standaard) 12mm met een toplaag van (standaard) 4mm. Om de ‘plankenlook’ te accentueren hebben deze brede delen aan alle 4 de zijden een vellingkantjes.

Zowel het traditioneel gelegde visgraat tapisparket en de visgraat multiplank zijn uitermate geschikt voor het leggen op vloerverwarming als hoofdverwarming. Beide legvormen blijven ruimschoots onder de norm van de warmteweerstandwaarde van de WTH. Met de juiste adviezen heeft u jarenlang plezier en comfort van uw vloer op vloerverwarming!

De visgraat vloer is een klassieke en stijlvolle houten vloer met een moderne twist. Kies voor de moderne grotere variaties van het patroon in massief Eiken of creëer een bijzonder effect met een gelaagde plank.
Of je nu een jaren ’30 woning hebt of een luxe appartement: de visgraat vloer geeft elke ruimte een uniek karakter. Tegenwoordig ook in PVC en Laminaat verkrijgbaar, een bijzonder alternatief door de lage prijs.