Visgraat op ambachtelijke wijze gelegd

Visgraatvloer op ambachtelijke wijze gelegd is onze specialiteit

Een visgraatvloer is een legmethode waarbij houten delen in een visgraatpatroon worden gelegd. De houtsoort, afwerking, behandeling, lengte en breedte hebben invloed op de uitstraling van een visgraatvloer. VisgraatXL is gespecialiseerd in de verkoop en het leggen van houten, pvc en laminaat visgraatvloeren met iedere gewenste uitstraling.

Terug van weggeweest: de visgraat vloer
De visgraat vloer is weer helemaal terug. Bij VisgraatXL.nl heeft u keuze uit vele houtsoorten van topkwaliteit. Wilt u een strakke vloer of juist een verouderde uitstraling? Afhankelijk van het materiaal kunt u de visgraatvloer laten roken, (kleur) oliën en/of lakken. De breedte en de lengte van de visgraat vloerdelen zijn ook van invloed op de uitstraling van het geheel.

Zelf een visgraatvloer leggen of laten doen
Het leggen van een visgraat vloer is een zeer nauwkeurige klus, dat geldt voor zowel in hout gelegd visgraat als ook in PVC en laminaat. Bij VisgraatXL werken professionals die deze werkzaamheden al decennia lang uitvoeren en dit ook voor u willen doen. Ook adviseren zij u graag wanneer u zelf de vloer wilt gaan leggen.

Visgraatvloer met vloerverwarming

Hout:
Behalve dat een visgraatvloer erg mooi is, zijn ze ook erg geschikt om te combineren met vloerverwarming. Door de nieuwste technieken te gebruiken, de juiste parket lijm, de juiste mozaïek ondervloer of (bij zwevend gelegd) de juiste ondervloer geschikt voor vloerverwarming en het opstookprotocol te volgen bent u verzekerd van jarenlang plezier en genot van uw visgraatvloer op vloerverwarming.

PVC:
PVC, zowel dry-back (plak) als click, is ideaal om te combineren met vloerverwarming. PVC vloeren nemen de warmte zo goed op dat ze perfect in ruimtes geplaatst kunnen worden waar de vloerverwarming de hoofdverwarming vormt.

Laminaat:
De meeste soorten laminaat zijn geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Waar vooral gelet op dient te worden bij het leggen van laminaat op vloerverwarming is de ondervloer, en dan met name de warmteweerstand (R). Deze mag niet te hoog zijn, omdat de vloer anders niet goed of te langzaam warm wordt. Hoe lager de R-waarde, des te beter de warmteafgifte. De warmteweerstand van het laminaat en de ondervloer mag in totaal niet hoger zijn dan 0,15 m2K/W.

Eiken multiplank Walvisgraat
Eiken multiplank walvisgraat vloeren zijn weer terug van weggeweest en doen weer volop mee in de Nederlandse huiskamers. Een brede Walvisgraat staat heel decoratief en kan zorgen voor een geweldig woongenot, want je kunt de mooiste olie tinten gebruiken als afwerking. Het effect op een walvisgraat vloer is anders dan op een recht toe rechtaan planken vloer.
Geborsteld walvisgraat is een opkomende trend. Ook voor de ‘kleinere’ vertrekken kan dit goed. Deze mega Walvisgraat kan in een lichte olie gezet worden en heeft een micro-velling aan alle vier de kanten. De breedte van de Walvisgraat gaat wel tot 18cm en de lengte tot 90cm.
Verouderde en met een natuurlijke olie afgewerkte Walvisgraat vloeren staan garant voor een uitstraling van een ‘doorleefde’ vloer welke al 100 jaar in de woning ligt.